ГоловнаЕкономікаФінанси

Луснули банки "Демарк" і "Порто-Франко"

З початку року в Україні неплатоспроможними визнано вже 22 банки

Луснули банки "Демарк" і "Порто-Франко"
Фото: nekliaev.org

Фонд гарантування вкладів увів тимчасові адміністрації ще у два банки - чернігівський "Демарк" і одеський "Порто-Франко".

Як повідомляють на сайті фонду, банки визнали неплатоспроможними 25-26 вересня. Зовнішнє управління введено в них із 29 вересня по 29 грудня.

Банк "Демарк" контролюється підприємцем з Краснодона Андрієм Шинковенком, "Порто-Франко" - одеським бізнесменом Мирославом Школенком. Обидві установи входять до групи невеликих. Активи "Демарка" - трохи більші за 2,1 млрд грн (74-й серед українських банків), "Порто-Франко" - 1,4 млрд грн (86-й).

Варто зазначити, що "Демарк" свої проблеми пояснював тим, що кілька його акціонерів утратили свій бізнес на території Донбасу та Криму. А "Порто-Франко" навіть анонсував, що його купує якийсь міжнародний інвестиційний фонд "Капітал".

Нагадаємо, що з початку року в Україні збанкрутували вже 22 банки. Окрім "Демарка" і "Порто-Франко", це також Експобанк, Грін Банк, Актабанк, Актив-банк, Терра Банк, УФС, "Золоті ворота", Єврогазбанк, Фінростбанк, Старокиївський банк, Автокразбанк, Західінкомбанк, Південкомбанк, Промекономбанк, Інтербанк , "Форум", "Меркурій", Брокбізнесбанк, Реал Банк і "Даніель".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram