ГоловнаЕкономікаФінанси

У Арбузова в НБУ були особисті швидкі допомоги і 73 охоронці

Гонтарева анонсувала розпродаж непотрібного Нацбанку майна

У Арбузова в НБУ були особисті швидкі допомоги і 73 охоронці
Фото: Макс Левин

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева розповіла, що у Сергія Арбузова в НБУ були закріплені за ним автомобілі швидкої допомоги, а його життя стерегли 73 охоронці.

Про це вона розповіла у відеокоментарі, оприлюдненому прес-службою НБУ.

"Цього року ми передали 70 автомобілів броньованих в зону АТО. Понад те, в зону АТО ми передали дві швидкі допомоги, які персонально були закріплені за колишнім главою Арбузовим. 73 охоронці, які охороняли Арбузова, і собаки, - їх вже немає. А машини, які возили Арбузова ще є, ось їх ми і реалізовуємо", - сказала Гонтарева, анонсувавши розпродаж надлишкового майна Нацбанку.

"У першу чергу ми продаємо непрофільні активи, які належали Національному банку, починаючи з телебачення БТБ і закінчуючи всіма нашими університетами-академіями, які ми передаємо на баланс Міністерства освіти. Крім цього, ми практично заморозили всі незрозумілі і нікому не потрібні інвестиційні програми, які тут були і, швидше за все, виливалися в мільярдні витрати. Тому на власне утримання Нацбанк скоротив вже більше ніж в два рази свій бюджет", - заявила вона.

Нагадаємо, в 2013 році журналісти з'ясували, що за Арбузова Національний банк оновив свій автопарк на чверть. Серед куплених за його керування машин був семимісний Mercedes-Benz GL550, вартість якого становить 3 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram