ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк припинив продавати долари он-лайн

Банк зазнав збитків через продаж доларів США за офіційним курсом

ПриватБанк припинив продавати долари он-лайн
Фото: EPA/UPG

Найбільший в Україні ПриватБанк перекрив два легальні способи обміну гривень на долари США за офіційним курсом. Про це у Facebook написав Олег Гороховський, перший заступник голови правління банку.

Якщо в травні 2014 року клієнти банку конвертували гривню на картках у приблизно $6 млн і близько 1 млн євро, то за останні два тижні вересня цих самих операцій було здійснено на приблизно $33 млн і 10 млн євро. Крім того, з'явилося понад 2000 клієнтів із Західної України, які поповнювали картки гривнею, а потім спустошували рахунки в Польщі та інших прикордонних банкоматах, і так по колу.

"Коли карткові операції мали характер природного споживання, ми терпіли і продавали зі збитком. Але продавати зі збитком у промислових масштабах ми не збираємося", - написав Олег Гороховський.

За його словами, "тільки ледачий" не купував в системі онлайн-банкінгу Приват24 по 100 доларів США за курсом 12,98, заробляючи на цьому по 150 гривень на день.

"Кількість таких операцій за місяць зросла на 2 (!) порядки", - стверджує банкір.

Гороховський обіцяє, що після того, як ситуація на валютному ринку заспокоїться, курси обміну у відділеннях і на пластикових картках будуть знову однаковими. Однак зараз у системі Приват24 не можна купити долар США навіть за високим курсом. Під час спроби здійснити операцію система повідомляє: "У зв'язку з нестабільною ситуацією на валютному ринку, тимчасово обмежено продаж іноземної валюти".

Нагадаємо, вчора голова Нацбанку не змогла купити $200 у банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram