ГоловнаЕкономікаФінанси

Донбас очолює список боржників з оплати газу, - Яценюк

Донецька і Луганська області не сплатили 5,2 млрд гривень

Донбас очолює список боржників з оплати газу, - Яценюк
Фото: torange.ru

Рівень оплати за газ ледь перевищує 50%, найбільші боржники - Донецька та Луганська області. Про це сьогодні на селекторному засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як повідомляє УНІАН, Кабінет Міністрів України перерахував обласним державним адміністраціям 7 млрд грн на погашення різниці в комунальних тарифах і виплаті заборгованості за спожите паливо, проте рівень оплати за спожите паливо ледь перевищує 50%, причому найбільші боржники - Донецька та Луганська області.

"Ми виділили 7 млрд грн. Прошу провести всі розрахунки і посилити фінансову дисципліну. Я прошу навести лад у місцевих бюджетах", - сказав Яценюк, звертаючись до голів ОДА.

"Найбільший боржник за газ - Донецька область - близько 4 млрд грн заборгувала НАК "Нафтогаз України", - сказав глава уряду. - Луганська область - 1,2 млрд. Тільки за 2014 рік додатковий обсяг заборгованості у цих областях збільшився на 1 млрд грн".

Нагадаємо, за даними Держслужби статистики, українці почали погашати борги за спожиті комунальні послуги, але загальний борг перевищує 11 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram