ГоловнаЕкономікаФінанси

"Метінвест" Ахметова частково реструктурує єврооблігації-2015

Компанія поскаржилася на скорочення оборотного капіталу

"Метінвест" Ахметова частково реструктурує єврооблігації-2015
Фото: www.inzider.ru

Металургічний холдинг "Метінвест" запропонував власникам його облігацій на $500 млн, які належить погасити 20 травня 2015 року, часткову реструктуризацію. Компанія хоче виплатити 20 травня 20% суми боргу, а решту обміняти на нові папери з погашенням 24 листопада 2017 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на реліз компанії на Ірландській біржі, де торгуються її облігації.

Відсоток за новими паперами буде вищий - 10,5% замість 10,25%. Ті кредитори, які погодяться на обмін до 31 жовтня, отримають додаткову винагороду в розмірі 1%.

"Метінвест" пояснює, що хоче таким чином домогтися зручніших термінів погашення, щоб "підтримувати свої операції в умовах нинішньої кризи в Україні". "Емітент робить пропозицію про обмін зараз з метою підвищення обсягів вільних грошових коштів, які будуть доступні йому у 2015 році, а також для збереження оборотного капіталу для підтримки рівня виробництва та мінімального рівня інвестицій, необхідних для підтримки бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Заявки на обмін приймаються до 18 листопада, його здійснять у разі отримання заявок від власників єврооблігацій на суму мінімум $450 млн.

Нагадаємо, "Метінвест" раніше повідомив, що його прибуток у першому півріччі зріс на 46% до $653 млн, але виторг скоротився на 8% до $6,023 млрд.

До "Метінвесту" входять металургійні та гірничорудні підприємства, розташовані в Україні, країнах Європи та США. Мажоритарним акціонером компанії є Рінат Ахметов. Уже кілька років компанія є найбільшою в Україні за доходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram