ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбербанк оскаржив європейські санкції в суді

Найбільший банк Росії приєднався до "Роснефти" і Ротенберга

Сбербанк оскаржив європейські санкції в суді
Фото: sberbank.ru

Сбербанк России попросив Європейський суд скасувати санкції, які запровадив проти нього Євросоюз.

Про це пише РИА Новости з посиланням на прес-службу банку.

"Сбербанк России звернувся вчора до Суду Європейського Союзу з позовною заявою про скасування рішення Ради Європейського Союзу про застосування до банку обмежувальних заходів (санкцій), що стосуються Росії. Оскільки справа повинна розглядатися Судом Європейського Союзу, відповідно до звичайної практики для таких питань, банк не коментуватиме свою позовну заяву до моменту остаточного вирішення питання судом", - йдеться в повыдомленні.

Раніше позов до Євросуду подали також "Роснефть" і Аркадій Ротенберг, які теж потрапили під санкції. Причому позов "Роснефти" подано не тільки від неї самої, а й від інших неназваних осіб. Санкції, які намагається оскаржити нафтова компанія, також стосуються Сбербанка России, ВТБ, ВЭБ, Газпромбанка, Россельхозбанка, а також компаній "Газпромнефть" і "Транснефть" (нафтопровідний монополіст).

Нагадаємо, ЄС увів перші санкції проти РФ після анексії Криму в березні. Тоді в чорний список потрапив 21 громадянин РФ і України. Згодом європейці ухвалили ще три пакети санкцій щодо Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram