ГоловнаЕкономікаФінанси

Бойовики на Донбасі використовують газу на 7 млрд

Збитки від безконтрольного споживання на захоплених територіях підрахував "Нафтогаз"

Бойовики на Донбасі використовують газу на 7 млрд
Фото: EPA/UPG

Безконтрольне і безплатне споживання природного газу на захоплених бойовиками територіях Донбасу завдасть Україні 7 млрд гривень збитків до кінця року. Таку заяву зробив сьогодні заступник голови "Нафтогазу України" Сергій Перелома, передає Укрінформ.

"На частині територій Донецької і Луганської областей, які непідконтрольні законній владі, споживачі без докуметального оформлення і безплатно використовують значні обсяги природного газу. У вересні цей обсяг досяг майже 27 млн кубометрів, а в жовтні він буде майже 100 млн кубометрів. Тобто тільки в жовтні за той газ, який було придбано реверсом і спожито на цих територіях, "Нафтогаз" недоотримав до 700 млн гривень", - сказав Перелома.

Він додав, що за прогнозами на кінець року Донбас може спожити до 1 млрд кубометрів природного газу і це обійдеться Україні в 6-7 млрд гривень.

Перелома повідомив, що "Укртрансгаз" має всі необхідні важелі, щоб припинити постачання газу на підконтрольних Україні територіях.

Нагадаємо, раніше сьогодні Кабмін затвердив список населених пунктів, в яких відбувається або відбувалася антитерористична операція. До переліку потрапили по 18 районів у Донецькій і Луганській областях, а також Ізюмський район Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram