ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ готує банк Олександра Януковича до закриття

Газета назвала банки, які стоять у черзі до Фонду гарантування вкладів

НБУ готує банк Олександра Януковича до закриття
Фото: domnaydem.com

Національний банк підготував список комерційних банків, які потрібно вивести з ринку. Про це пише з посиланням на неназваного банкіра, близького до керівництва регулятора, газета "Капитал", яку пов'язують з минулою владою.

До списку входять два великі банки - Златобанк і Всеукраїнський банк розвитку (банк Олександра Януковича). Крім того, в список увійшли не такі великі CityCommerce Bank, Піреус Банк, Марфін Банк, Банк Камбіо, Юнісон Банк (пов'язаний з колишнім міністром Олександром Клименком), Омега Банк, Легбанк, Астра Банк і ще кілька структур. Офіційні причини прийдешнього виведення з ринку банків - їхня участь у відмиванні грошей і неплатоспроможність.

Водночас Фонд гарантування вкладів, який займається неплатоспроможними банками, наявність такого списку заперечує. "Можливо, є перелік проблемних банків, але через банківську таємницю ми не можемо їх назвати. Тільки-но рішення про визнання неплатоспроможним якогось банку буде ухвалено, повідомимо про це на нашому сайті", - розповіли в прес-службі фонду.

Нагадаємо, що з початку цього року НБУ і Фонд гарантування вкладів закрили вже 26 банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram