ГоловнаЕкономікаФінанси

Американський інвестор заявив, що у нього вкрали мільйон доларів в Україні

На українському фондовому ринку вибухнув гучний скандал

Американський інвестор заявив, що у нього вкрали мільйон доларів в Україні
Фото: linkis.com

Власник групи компаній Foyil американець Доріан Фоїл звинуватив українські фондові компанії в крадіжці активів на суму понад $1 млн. Про це пише "Фінмайдан".

Фоїл розповів, що в липні 2014 року він продав свою компанію "Фоїл Сек'юрітіз" підприємцю Олександру Смалію. Після цього її перейменували в "АП Сек'юрітіз", а у вересні начебто перепродав Олександру Тарасову, хоча в єдиному держреєстрі це не підтверджується.

Тарасов став директором компанії і незабаром після цього цінні папери, що належать компанії Фойла Foyil Capital Limited, перейшли з рахунку "АП Сек'юрітіз" на рахунок підконтрольної Тарасову депозитарної компанії "Про Капітал Сек'юрітіз". У листопаді ці папери потрапили на особистий рахунок Тарасова, а потім - на низку фізичних і юридичних осіб, з яких кілька зареєстровано в зоні АТО в Донецькій області.

За словами Фойла, в результаті цієї схеми він і його клієнти позбулися дивідендів у розмірі майже 770 тисяч гривень і всіх цінних паперів на суму близько 1 мільйона доларів.

Американець поскаржився в міліцію ще у вересні. Але 28 жовтня справу закрили на підставі договорів купівлі-продажу цінних паперів, які, як стверджує Фоїл, ніколи не існували. Постанову про закриття справи підписав Микита Ільїн, який працює в прокуратурі Подільського району Києва і є сином депутат Київради Геннадія Ільїна з фракції "УДАР-Солідарність".

Нагадаємо, що інвестори оцінюють привабливість України на рівні двох балів з п'яти можливих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram