ГоловнаЕкономікаФінанси
Спецтема
Россия

ВТБ заявив про паніку в банківській системі Росії

Падіння цін на нафту далі знижує курс рубля

ВТБ заявив про паніку в банківській системі Росії
Фото: www.primorye24.ru

У російській банківській системі виникла паніка після падіння цін на нафту. Про це заявив голова наглядової ради ВТБ Сергій Дубінін, пишуть "Ведомости".

"Економісти довго переконували всіх, що з падінням цін на нафту ми вступимо у складну соціальну і економічну кризу. Тому, коли вона почалася, певна паніка, в тому числі у банківському секторі, стала очевидною. Стабілізація відбудеться, але, на нещастя для російської банківської системи, швидше за все, на несприятливому для неї рівні", - сказав він на форумі Адама Сміта в Лондоні.

На Московській біржі вранці в понеділок рубль не припинив свого падіння, яке активізувалося минулого тижня після рішення ОПЕК не скорочувати видобуток нафти. Долар станом на 10:40 за київським часом сягнув позначки у 54,50 рубля. Євро торгується на рівні 67,30 рубля.

Напередодні мінекономрозвитку РФ надало новий прогноз курсу долара і ціни нафти на 2015 рік. У російському уряді очікують, що долар коштуватиме в середньому 49 рублів, а нафта - 80 доларів за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram