ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ попросив банки утримувати долар нижче за 16 гривень

Призначення Кабміну не принесло очікуваного поліпшення на фінансовому ринку

НБУ попросив банки утримувати долар нижче за 16 гривень
Фото: Макс Требухов

Нацбанк попросив комерційні банки утримувати долар на позначці нижче за 16 гривень. Про це йшлося на сьогоднішній щотижневій нараді банкірів з головою НБУ Валерією Гонтаревою.

"НБУ констатує відсутність поліпшення ситуації на фінансовому ринку України. Завершення формування Кабміну не принесло очікуваного поліпшення. За оцінкою Нацбанку, справедливий курс ринку сьогодні в парі долар-гривня - 15,30-15,50, і його коливання можливі до 16,0 у найближчій перспективі", - сказало агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на фінансовому ринку.

Цю інформацію підтверджують джерела "Українських новин". Агентство повідомляє також, що НБУ домовився з банкірами не застосовувати додаткових адмінзаходів регулювання курсу, якщо на ринку не буде спекуляцій.

На нараді Гонтарева зазначила, що відтік депозитів поки що не припиняється. Від початку року населення зняло з рахунків 124,5 млрд грн і $8,7 млрд. Це відповідно 22% і 37% коштів, які були в банках станом на 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, що офіційний курс на сьогодні встановлено на рівні 15,415 грн/дол. Але на сьогоднішньому валютному аукціоні НБУ продавав долари вже по 15,51 гривні, тож офіційний курс теж підросте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram