ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ: Україні потрібно ще $15 млрд, бо буде дефолт

Захід не задоволений темпами реформ в Україні

МВФ: Україні потрібно ще $15 млрд, бо буде дефолт
Фото: www.economy-ukraine.com.ua

Міжнародний валютний фонд вважає, що Україні потрібна додаткова фінансова допомога в розмірі 15 мільярдів доларів або їй доведеться чи різко урізати бюджет, чи навіть оголосити дефолт за суверенними боргами.

МВФ вже повідомив уряди західних країн, що вирішувати це питання потрібно швидко, пише Financial Times. Однак вони зустріли цю пропозицію з прохолодою через надто повільну реалізацію Києвом економічних і адміністративних реформ. Італійський міністр фінансів П'єр Карло Падоан прямо заявив, що Євросоюзу слід збільшити допомогу, тільки якщо Україна почне активніше здійснювати зміни.

За даними джерел видання, побоювання з приводу України на Заході такі великі, що німецький міністр фінансів Вольфганг Шойбле навіть телефонував своєму російському колезі Антону Сілуанову з проханням продовжити кредит на 3 мільярди доларів, який Україна повинна виплатити наприкінці цього року.

МВФ у квітні цього року оголосив дворічну програму кредитування України в розмірі 17 мільярдів. Станом на сьогодні фонд разом з іншими кредиторами надав українському уряду 8,2 мільярда.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Євросоюз готує третю програму допомоги Україні. Крім того, країни G7 обговорюють можливість надання Україні 4 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram