ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна попросила у МВФ більше грошей

Міністр економіки розповів про перший раунд переговорів з місією фонду

Україна попросила у МВФ більше грошей
Фото: finzah.com.ua

Міністр економіки Айварас Абромавичус заявив, що Україна офіційно попросила МВФ розширити кредитну програму, яку зараз обмежено 17 мільярдами доларів.

"Вчора був раунд переговорів з місією. Ми б хотіли програму розширити", - сказав він сьогодні.

При цьому Абромавичус підкреслив, що зі свого боку місія МВФ вимагає від України провести дерегуляцію економіки і покращити управління державними підприємствами. "Місія МВФ має чітку позицію щодо того, що держпідприємства у нас працюють неефективно. Нам нагадали про поліпшення управління ними та вдосконалення антимонопольного законодавства", - сказав міністр.

Абромавичус повідомив, що під час першого раунду переговорів представники МВФ також зустрілися з головою Національного банку Валерія Гонтаревою та міністром фінансів Наталією Яресько.

Нагадаємо, в МВФ вважають, що Україні потрібно додатково 15 млрд доларів. Інакше країні доведеться оголосити дефолт за суверенними боргами.

МВФ у квітні цього року оголосив дворічну програму кредитування України в розмірі 17 мільярдів. Станом на сьогодні фонд разом з іншими кредиторами надав українському уряду 8,2 мільярда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram