ГоловнаЕкономікаФінанси

Бюджетний комітет Ради викликав для звіту голову НБУ

Павелко обіцяє жорстко поговорити з Гонтаревою

Бюджетний комітет Ради викликав для звіту голову НБУ
Андрей Павелко
Фото: Артем Атаманюк

Бюджетний комітет Верховної Ради попросив голову Нацбанку Валерію Гонтареву прийти на його засідання зі звітом. Про це кореспондента LB.ua повідомив керівник комітету Андрій Павелко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Я вважаю, що все, що сьогодні відбувається в діях голови Нацбанку, є величезним питанням для всіх депутатів, зокрема для комітету з питань бюджету, а також для жителів країни. Одне з найголовніших питань, яке порушувалося членами комітету, - вимога заслухати голову Нацбанку, щоб зрозуміти, чи контролюємо ми цей процес і що ми можемо очікувати від дій Нацбанку на чолі з Гонтаревою", - сказав Павелко.

Голова бюджетного комітету уточнив, що Гонтареву або будь-кого іншого з представників НБУ запрошували на засідання комітету, яке відбулося напередодні. Але ніхто не прийшов з невідомої причини.

Тепер комітет чекає на представників НБУ на засідання у вівторок. "Розмова буде дуже жорсткою з приводу бюджету", - пообіцяв Павелко. До кінця року залишилося три тижні, і бюджет треба ухвалити до кінця року, додав Павелко.

Нагадаємо, що уряд збирається подати проект бюджету до 20 грудня. Головний фінансовий документ держави буде будуватися на податковому та бюджетному законодавстві, якого ще навіть не ухвалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram