ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ повернеться в Україну після Різдва

Головний кредитор України назвав дату свого візиту до Києва

Місія МВФ повернеться в Україну після Різдва
Фото: www.economy-ukraine.com.ua

Місія Міжнародного валютного фонду, від візиту якої залежить отримання Україною нових кредитів, повернеться до Києва після Різдва, 8 січня.

Про це йдеться в офіційному повідомленні фонду.

"МВФ оперативно працює над забезпеченням продовження обговорення з представниками влади України підтримуваної МВФ програми реформ, націленої на стабілізацію економіки України та відновлення стійкого економічного зростання", - йдеться в релізі.

Очікується, що місія завершить свою роботу до кінця січня. Водночас на середину січня призначено засідання ради директорів МВФ, на якому можуть ухвалити рішення про виділення третього траншу Україні.

Нагадаємо, що місія МВФ під керівництвом Миколи Георгієва працювала в Києві з 9 по 18 грудня. Перед цим місія працювала в Києві з 11 по 25 листопада, виїхавши через те, що в Україні проходило формування коаліції.

Попередній транш МВФ виділив ще у вересні.

Така велика перерва між виділенням грошей Україні обернулася зниженням 19 грудня рейтинговим агентством S&P рейтингу країни до ССС- із ССС, прогноз негативний. Рейтинг CCC- присвоюють емітентам, для яких існує ризик дефолту протягом шести місяців. Наступний щабель, рейтинг CC, означатиме, що дефолт неминучий.

Учора ввечері і сьогодні вночі Верховна Рада аврально ухвалила нову редакцію Податкового і Бюджетного кодексів, а також Державний бюджет на 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram