ГоловнаЕкономікаФінанси

Яресько: порівняно з Грецією Україні потрібно дуже мало грошей

Голова Мінфіну назвала причини кризи в країні

Яресько: порівняно з Грецією Україні потрібно дуже мало грошей
Фото: www.dyvys.in

Міністр фінансів Наталія Яресько вважає, що 15 млрд доларів фінансової допомоги, яких потребує Україна, - це не така значна сума, як здається.

Про це вона заявила в середу на дебатах у Швейцарії, пише "Укрінформ".

"15 млрд доларів порівняно з тим, чого потребувала Греція на душу населення, це дуже мала сума грошей. Це не є сумою міжнародної фінансової допомоги, яку надто складно отримати. Це обґрунтована сума коштів для країни, де проживають 45 млн людей", - заявила вона.

Яресько заявила, що нинішня криза в Україні пов'язана з бойовими діями і корупцією попереднього режиму. При цьому вона запевнила, що уряд вживає всіх заходів для подолання корупції та проведення реформи судової системи. "Нашою метою є мир. Ми вкладаємо 5% ВВП цього року в нашу армію, але це для того, щоб бути в належному стані для захисту країни. І не більше", - додала Яресько.

Нагадаємо, 15 січня голова МВФ Крістін Лагард закликала збільшити міжнародну допомогу Україні. Сам фонд поки що пообіцяв Україні 17 млрд доларів, з яких виділив менш ніж 5 млрд.

2010 року так звана "трійка" (Євромісія, Європейський центробанк і МВФ) запустила кредитну програму для Греції в розмірі 110 млрд євро, 2012 року було узгоджено другу програму допомоги на 130 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram