ГоловнаЕкономікаФінанси

Український топ-менеджер Московської біржі звільнився після звинувачень в обвалі рубля

Статті в "жовтій пресі" залишили фінансиста без роботи

Український топ-менеджер Московської біржі звільнився після звинувачень в обвалі рубля
Фото: facebook.com/roman.sulzhyk

Керуючий директор з термінового ринку Московської біржі українець Роман Сульжик звільнився у зв'язку зі звинуваченнями в причетності до обвалу рубля.

Сульжик раніше брав участь в опозиційних заходах у Москві і їздив на Євромайдан у Києві. Наприкінці грудня минулого року російська газета "Известия" опублікувала статтю, в якій зацитувала депутата Держдуми Євгена Федорова ("Єдина Росія"), мовляв, обвал рубля був спланованою акцією, за якою "стояли конкретні особистості, і однією з таких особистостей міг бути Роман Сульжик".

Сьогодні Сульжик через фейсбук повідомив, що вирішив звільнитися, щоб не підставляти свою компанію.

"На жаль, моя особиста життєва позиція і яскрава персона призвели до зовсім абсурдних і необґрунтованих звинувачень у жовтій пресі і зачепили біржу. Я не хочу, щоб моє особисте життя і переконання викликали питання до біржі або якось негативно позначалися на компанії, одній з кращих і найбільш прозорих у Росії, тому я йду", - написав він.

"Я українець, я не маю і ніколи не мав громадянства США, і мої батьки, яких я дуже люблю і заради душевного спокою яких я приймаю це рішення, все життя жили і живуть у Києві", - додав він, спростувавши інформацію про наявність у нього ще й громадянства США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram