ГоловнаЕкономікаФінанси

Міністр економіки очікує зміцнення гривні вже найближчими днями

У разі отримання траншу МВФ ситуація швидко нормалізується, вважає Абромавичус

Міністр економіки очікує зміцнення гривні вже найближчими днями
Фото: EPA/UPG

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус очікує зміцнення гривні найближчими днями у зв'язку з прийнятими Національним банком України заходами щодо переходу до єдиного курсу.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку з посиланням на слова міністра.

"Я думаю, у разі отримання траншу МВФ ситуація швидко нормалізується. Єдиний курс означає, що гроші експортерів, які вони тримають за кордоном, теж будуть повертатися. Тому найближчими днями я б очікував стабілізації і зміцнення гривні", - цитує Абромавичуса прес-служба.

За словами міністра, експортери, які раніше уникали заведения валютної виручки в країну у зв'язку зі заниженим офіційним курсом і обов'язковим продажем валюти, тепер зможуть відмовитися від цієї практики.

Також Абромавичус зазначив, що Мінекономрозвитку перебуває в постійному контакті з бізнес-асоціаціями та представниками галузей економіки, орієнтованих на експорт.

"Ми хочемо, щоб в економіку інвестували не тільки іноземці, ми піклуємося і про вітчизняного бізнесмена. Зустрічалися з усіма асоціаціями, вислуховували їх побажання, особливо з дерегуляції. Ми говоримо бізнесу: правила гри мають вирівнятися, не має бути необгрунтованих субсидій. Будемо робити все, щоб втручання держави у бізнес тільки зменшувалося", - наводить прес-служба Мінекономрозвитку слова міністра.

Нагадаємо, Національний банк України 6 лютого встановив курс гривні до долара на рівні 23,1306 грн/дол.

Також НБУ з 5 лютого припинив проведення щоденних індикаторних аукціонів на валютному ринку для визначення рівноважного курсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram