ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ опустив курс гривні до 25,55 грн/дол.

Євро в середу подорожчав до 28,87 грн

НБУ опустив курс гривні до 25,55 грн/дол.
Фото: Александр Ратушняк

Національний банк опустив офіційний курс гривні до рівня 25,5581 грн за долар, що на 72 копійки нижче від учорашнього значення.

Курс євро знижено з 28,0077 до 28,8729 грн, свідчать дані НБУ.

Нагадаємо, що днями Україна завершить переговори з МВФ, підсумком яких повинна стати рекордна програма фінансової допомоги. Це дозволить суттєво підвищити валютні запаси України і зупинити девальвацію гривні.

"Так, курс змінився, і Нацбанк нічого не може з цим вдіяти. Він, строго кажучи, і не повинен нічого робити, але він і не може. У нас резервів зараз, на кінець січня, близько $6,5 млрд. Такого низького рівня в нас не було вже дуже давно. Грошей немає. Гонтарева намагалася тримати курс у вересні-жовтні на рівні 12. На підтримку курсу було витрачено майже $1,5 млрд, і чим це все закінчилося? Ми змарнували гроші - курс однаково девальвував. Тому, звичайно, населенню дуже прикро, що так сталося. Але звинувачувати конкретну людину не можна. Ситуація дуже складна, ми втратили більшу частину експорту через війну на Донбасі, нам потрібно закуповувати вугілля", - заявила раніше в інтерв'ю LB.ua аналітик Dragon Capital Олена Бєлан.

За її прогнозами, протягом найближчих двох років курс долара в Україні перебуватиме біля позначки 23 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram