ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада не змогла подолати вето на закон, що забороняє виселяти іпотечних боржників

Валютним позичальникам доведеться розрахуватися з боргами

Рада не змогла подолати вето на закон, що забороняє виселяти іпотечних боржників
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада не змогла подолати президентське вето на законопроект №1610 про введення мораторію на відчуження житла в неплатоспроможних валютних позичальників.

За подолання вето проголосували лише 129 депутатів при 300 мінімально необхідних. За підтримку цього популістського рішення голосували фракції Радикальної партії і "Батьківщини", значна частина "Народного фронту", а також поодинокі представники інших фракцій і груп.

Перед голосуванням лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що якщо законопроект буде відхилено, депутати зможуть підготувати його нову версію.

Нагадаємо, 28 грудня Верховна Рада ввела мораторій на відчуження майна, наданого як забезпечення валютних кредитів, але в середині січня президент Петро Порошенко наклав на нього вето. На думку Президента, цей закон не вирішує проблему погашення банківських кредитів в іноземній валюті, а лише відкладає її вирішення на невизначений термін.

У Національному банку також наголошували, що мораторій ставить хрест на можливості конвертації валютних кредитів у гривню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram