ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ вирішив рятувати банк Жеваго

Гонтарева виділила 700 млн гривень банку "Фінанси та кредит"

НБУ вирішив рятувати банк Жеваго
Фото: news.bigmir.net

Національний банк надав стабілізіційний кредит банку "Фінанси та кредит" нардепа Костянтина Жеваго.

Як повідомляється на сайті НБУ, 700 млн гривень призначені для своєчасного виконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками-фізособами. Повертати гроші банку доведеться через два роки.

НБУ, який за останній рік закрив майже 40 банків, заявив, що акціонери "ФіК", на відміну від інших власників, вживають реальні заходи для його порятунку.

"В АТ "Банк "Фінанси та кредит" зосереджені 4% від обсягу вкладів фізичних осіб у банківській системі і 2% активів банківської системи, а сама кредитна організація відноситься до 1 групи банків України. Акціонери АТ "Банк "Фінанси та кредит" вживають заходи, спрямовані на підтримку банку та його капіталізацію. Зокрема, за 2014 рік акціонери збільшили статутний капітал банку на суму 500 млн грн, а нещодавно оголосили про випуск акцій для збільшення статутного капіталу банку ще на 700 млн грн (вже здійснені внески на суму 601 млн грн). Крім того, банк своєчасно виконує програму капіталізації. Також акціонери банку задекларували наміри про подальшу докапіталізацію АТ "Банк "Фінанси та кредит" шляхом додаткового збільшення статутного капіталу", - йдеться у повідомленні НБУ.

Запорукою за стабілізаційним кредитом став цілісний майновий комплекс банку.

Раніше видання "Хабс" цитувало главу Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна, який теж казав, що Жеваго реально вносить свої гроші у "ФіК" для порятунку банку. "Якщо власник вносить живі гроші, бореться за виживання банку, то треба дати йому шанс. За банком "Фінанси та Кредит" стоїть реальний, живий бізнес. Це не піраміда, не CityCommerceBank", - сказав Ворушилін.

Нагадаємо, що раніше НБУ закрив банк "Надра", який теж входить у першу групу банківських установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram