ГоловнаЕкономікаФінанси

Денисенко: з нинішнім курсом економіці загрожує колапс

Депутат від президентської фракції не вірить у позитивний вплив кредиту МВФ

Денисенко: з нинішнім курсом економіці загрожує колапс
Фото: Макс Требухов

За нинішнім курсом гривні економіці загрожує колапс.

Таку думку на круглому столі в Інституті Горшеніна висловив Вадим Денисенко, народний депутат України, член фракції "Блок Петра Порошенка".

"Із курсом 20 економіка майже зупинилася. Сьогодні, з нинішнім курсом, ситуація веде до колапсу в економіці. І якщо ми говоримо про майбутнє, у нас на межі зриву навіть посівна, а це найбільші валютні надходження", - наголосив він.

Нардеп додав, що зараз на курс гривні впливають не так економічні, як психологічні чинники, і на його думку, врятувати курс гривні можна заміною голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. Він навів як приклад заміну генерального прокурора Віталія Яреми на Віктора Шокіна, після якої довіра до ГПУ, вважає Денисенко, значно зросла.

На кредитні надходження від МВФ депутат не покладає великих надій. "Не тішмо себе ілюзіями. Перший транш якщо і буде, він буде 4,6 млрд доларів, а коли буде наступний, ніхто не знає. Це приблизно на місяць-півтора життя. Якщо це і вплине на курс гривні, то вплине мінімально - на 30-50 копійок", - заявив Денисенко.

Нагадаємо, що з 5 лютого, коли Нацбанк відмовився від встановлення індикативного курсу, офіційний курс упав з 18 грн до більш ніж 28 грн за долар. На чорному ринку курс сягає 40 грн за долар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram