ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін: кредит МВФ не залежить від ситуації на Донбасі

У Кабміні закликали Раду ухвалити поправки до бюджету

Мінфін: кредит МВФ не залежить від ситуації на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністерство фінансів спростувало інформацію Bloomberg, що ескалація конфлікту на Донбасі може зірвати нову кредитну програму МВФ.

"У ЗМІ з'являється інформація про можливість відмови Міжнародного валютного фонду допомоги Україні в разі ескалації конфлікту на Донбасі. Повідомляємо, що єдиною умовою, яку обговорювали Україна і місія МВФ в розмові про надання нашій країні нового кредиту в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF), є виконання нашою державою низки "попередніх заходів" (prior actions) до засідання Ради директорів МВФ. Інші фактори не обговорювалися", - йдеться в заяві Мінфіну.

Ці заходи включають ухвалення поправок до держбюджету, Податкового кодексу і до пенсійного законодавства. Голосування за цей пакет законопроектів відбудеться 3 березня, і в міністерстві сподіваються, що воно буде результативним.

Мінфін також підкреслив, що найбільша частина нового кредиту Україні може бути виділена на самому початку програми, що серйозно допоможе українській економіці. Засідання ради директорів МВФ відбудеться 11 березня.

Нагадаємо, що нова 4-річна програма Міжнародного валютного фонду передбачає виділення Україні допомоги на суму 17,5 млрд доларів. У МВФ також акцентували, що ця програма розблокує ще майже 23 млрд доларів допомоги з боку інших потенційних кредиторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram