ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ продовжив обмеження на перекази за кордон

За день можна буде переказати не більш ніж 15 тис. грн

НБУ продовжив обмеження на перекази за кордон
Фото: EPA/UPG

Національний банк України продовжив до 3 червня заборону на переказ за кордон валюти на суму більш ніж 150 тис. грн.

Про це йдеться в постанові Нацбанку №160 от 3 березня.

"За дорученням фізичних осіб за межі України здійснюються перекази іноземної валюти за поточними валютними неторговельними операціями: без підтверджувальних документів з поточного рахунку в іноземній валюті або без його відкриття на суму, яка в еквіваленті не перевищує 15 000 гривень за один операційний (робочий) день. Фізичні особи-нерезиденти здійснюють такі перекази на підставі документів, що підтверджують джерела походження коштів; з поточного рахунку в іноземній валюті на суму, що перевищує в еквіваленті 15 000 гривень, але не більш ніж 150 000 гривень на місяць", - сказано в документі.

Зазначені вимоги не поширюються на оплату витрат на лікування, транспортування хворих; оплату витрат, пов'язаних зі смертю громадян за кордоном; перекази, що здійснюються на підставі рішень судових, слідчих та інших правоохоронних органів; оплату витрат на навчання, грошових переказів нерезидентів в Україні.

Нагадаємо, 1 вересня НБУ продовжив обмеження продажу інвалюти фізособам і заборонив переведення в готівку інвалюти з карток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram