ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ виключив можливість краху ПриватБанку

Правоохоронні органи перевірять неправдиві повідомлення про банк

НБУ виключив можливість краху ПриватБанку
Фото: privatblog.com.ua

Національний банк України заявив, що у ЗМІ з'явилася неправдива і провокаційна інформація про діяльність ПриватБанку, найбільшої фінустанови України, і запевнив, що надаватиме йому підтримку в разі потреби.

"У клієнтів і партнерів банку немає підстав для занепокоєння у зв'язку з поширенням недостовірної інформації про діяльність зазначеної фінансової установи. ПАТ КБ "ПриватБанк" є системним банком з професійним менеджментом, що стабільно працює, виконує нормативи і вимоги регулятора, має затверджений план докапіталізації і підтримку з боку акціонерів", - повідомила прес-служба НБУ.

Нацбанк підкреслює, що ПриватБанк - системно важливий банк і найбільша ощадна установа з ринковою часткою вкладів понад 26%. З урахуванням цього, у разі потреби банк отримає додаткове рефінансування НБУ для виконання зобов'язань перед фізичними особами.

"Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності тільки платоспроможним банкам, які дотримуються вимог законодавства. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість, підтверджену провідними міжнародними компаніями-оцінювачами", - підкреслив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук.

За даними прес-служби банку, джерелами помилкових повідомлень про проблеми в ПриватБанку займатимуться "відповідні органи".

Нагадаємо, власниками ПриватБанку є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram