ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ надав ПриватБанку 800 млн грн

Це вже третій стабілізаційний кредит для цього банку

НБУ надав ПриватБанку 800 млн грн
Фото: superstas.com

Національний банк України надав ПАТ "ПриватБанк" стабілізаційний кредит на суму 800 млн грн терміном на два роки.

Про це йдеться в постанові правління НБУ №202 від 27 березня, опублікованій на офіційному сайті Нацбанку.

"Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано повітряні судна та поруку власника істотної участі в ПАТ КБ "ПриватБанк". Оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, встановленим нормативно-правовими актами Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, однією з умов надання кредиту рефінансування є його використання "ПриватБанком" виключно для виконання своїх зобов'язань перед фізичними особами.

"При ухваленні цього рішення регулятор виходив з того, що в ПриватБанку зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі і 15% активів банківської системи, а сама кредитна організація є найбільшим банком України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб становлять понад 50% пасивів банку)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Нацбанк заявив, що в ЗМІ з'явилася неправдива інформація про діяльність ПриватБанку, і запевнив, що надасть йому підтримку в разі потреби.

12 березня НБУ надав ПриватБанку черговий стабкредит на 1,2 млрд грн. Ще 2,3 млрд грн Нацбанк виділив ПриватБанку 25 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram