ГоловнаЕкономікаФінанси

В Укргазпромбанк ввели тимчасову адміністрацію

Від початку року неплатоспроможними визнано 13 українських банків

В Укргазпромбанк ввели тимчасову адміністрацію
Фото: www.business.ua

Національний банк України відніс Укргазпромбанк до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє офіційний сайт "Укргазпромбанку".

"На підставі постанови правління НБУ від 7 квітня 2015 року №217 "Про віднесення ПАТ "Укргазпромбанк" до категорії неплатоспроможних" виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 7 квітня 2015 року ухвалено рішення про введення з 8 квітня 2015 року тимчасової адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Уповноваженою особою ФГВФО на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ "Укргазпромбанк" призначено Євгена Ожго. Тимчасову адміністрацію введено строком на 3 місяці - з 8 квітня по 7 липня включно.

Нагадаємо, Укргазпромбанк заснований у 1996 році. За розміром регулятивного капіталу і активів відноситься до 4-ї групи. Його акціонерами є вісім фізосіб із частками від 0,9% до 24,5%. Найбільшими пакетами володіють Іван Діяк (24,52%) і Олег Діяк (24,1%).

Зазначимо, що це вже 13-й неплатоспроможний банк від початку року. Раніше НБУ визнав неплатоспроможними Астра Банк і банк "Київська Русь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram