ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада зробила крок до конвертації кредитів

Передбачається, що банки спишуть курсову різницю

Рада зробила крок до конвертації кредитів
Фото: Сергей Нужненко

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, який зобов'язує банки конвертувати валютні споживчі кредити за офіційним курсом гривні на дату укладення договору.

За ухвалення за основу законопроекту №1558-1 проголосував 241 депутат при мінімально необхідних 226.

Цей документ було зареєстровано в Раді 23 грудня 2014 року членами фракції "Народний фронт" Денисом Дзензерським, Євгеном Дейдеєм, Ігорем Бріченком, Валерієм Лунченком, Сергієм Фаєрмарком.

Передбачається, що заборгованість за кредитом конвертується за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору, а курсова різниця списується банками.

Процентна ставка за користування кредитом після реструктуризації не має перевищувати ту, яку було встановлено до моменту реструктуризації.

Документом передбачено, що всі банки за письмовою заявою громадян України, які мають невиконані зобов'язання за кредитними договорами, зобов'язані протягом місяця провести реструктуризацію зобов'язань за кредитним договором.

Реструктуризації підлягають всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості.

Нагадаємо, у четвер під Радою відбувався мітинг так званого "Кредитного майдану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram