ГоловнаЕкономікаФінанси

Угоди банків із пов'язаними особами перевірять аудитори "великої четвірки"

Перевірятимуть банки на вимогу МВФ

Угоди банків із пов'язаними особами перевірять аудитори "великої четвірки"
Фото: www.profi-forex.org

НБУ найме міжнародні аудиторські компанії "великої четвірки" для оцінки ризиків операцій українських банків з пов'язаними особами.

Перевірятимуть банки  на вимогу МВФ. Звітність про активні операції з пов'язаними особами станом на 1 квітня 2015 року 10 найбільших банків повинні надати до 1 червня 2015 року, наступні 10 банків та інші групи банків - до 1 серпня 2015 року, говориться у повідомленні НБУ.

Проаналізувавши отриману від Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, KPMG (компанії "великої четвірки") інформацію, НБУ протягом жовтня - грудня 2015 року надішле банкам остаточну позицію щодо активних операцій з пов'язаними особами.

Нагадаємо, 8 березня набув чинності закон про посилення відповідальності пов'язаних з банком осіб. За цим законом банки зобов'язані ідентифікувати пов'язаних осіб на основі критеріїв і нормативів, визначених регулятором.

Пов'язаними з банком особами вважаються особи, які його контролюють або володіють істотною часткою (прямо або опосередковано), керівники банку та служби внутрішнього аудиту банків, учасники однієї банківської групи, а також компанії, які належать таким особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram