ГоловнаЕкономікаФінанси

США підтвердили готовність дати Україні кредитні гарантії на $ 1 млрд

Рік тому Мінфін залучив мільярд під рекордно низькі відсотки

США підтвердили готовність дати Україні кредитні гарантії на $ 1 млрд

Віце-президент США Джозеф Байден повідомив про готовність Сполучених Штатів надати Україні кредитні гарантії у розмірі 1 млрд доларів у рамках фінансової підтримки у 2015 році.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це Байден сказав у телефонній розмові з Петром Порошенком ввечері 20 квітня.

Байден також повідомив про фінансування проектів для надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям і постраждалим від війни на Донбасі.

Порошенко подякував віце-президентові США за направлення в Україну американських військових і подякував йому за особистий внесок у реалізацію цього проекту.

Нагадаємо, рік тому Україна завдяки американським гарантіям розмістила п'ятирічні єврооблігації на $1 млрд під рекордно низькі проценти.

Наприкінці січня 2015 року міністри України і США Наталія Яресько та Джозеф Лью підписали декларацію про співпрацю з надання гарантій на 2 млрд доларів. При цьому Лью заявив, що у разі реформ уряд США проситиме Конгрес надати гарантії ще на 1 млрд євро.

20 березня міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Україна планує до кінця квітня випустити єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії уряду США.

Залучення коштів на зовнішніх ринках без американських гаранатій коштувало б Україні дуже дорого з урахуванням переддефолтного стану і війни на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram