ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк пригрозив залишити Україну без $1,5 млрд

Кредитори зажадали від Ради ухвалити незручні законопроекти.

Світовий банк пригрозив залишити Україну без $1,5 млрд
Фото: ppblog.ru

Світовий банк пригрозив залишити Україну без 1,5 млрд доларів раніше обіцяної допомоги, якщо Верховна Рада до 30 червня не ухвалить два законопроекти.

Про це пише

ZN.ua з посиланням на лист директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чимяо Фана, адресований президенту Петрові Порошенку, прем'єр-міністру Арсенієві Яценюку, а також спікеру Верховної Ради Володимирові Гройсману.

Мова йде про законопроект №2029а про заборону встановлювати тарифи на комунальні послуги нижче від економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво і законопроекті №2045а про вдосконалення системи гарантування депозитів та виведення банків, що лопнули, з ринку. Обидва проекти ухвалили 18 червня в першому читанні за скороченим терміном підготовки до другого голосування.

"Подальші затримки із затвердженням цих двох законів поставить під ризик отримання близько 1,5 мільярда доларів фінансування з боку Світового банку та інших партнерів у розвитку", - сказано в тексті листа.

Нагадаємо, що Світовий банк є одним з найбільших кредиторів України. Один з останніх проектів, анонсованих Україною і СБ, - виділення 800 млн доларів на будівництво автодороги "Полтава - Харків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram