ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄБРР дасть Україні $1 млрд за умови проведення реформ

Кредити та інвестиції банку можуть піти в енергетичний, банківський і судовий сектори

ЄБРР дасть Україні $1 млрд за умови проведення реформ
Фото: www.microdinero.com

Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в 2015 році близько $1 мільярда в українську економіку, в тому числі у газовий сектор.

Але це станеться лише за умови реалізації владою реформ, повідомляє Reuters.

ЄБРР інвестував рекордні $1,2 мільярда в українські проекти в 2014 році, але в цьому році вклав тільки $100 мільйонів, прагнучи переконатися в прогресі реформ.

"Ми націлені на (інвестування) приблизно $1 мільярда... але це повністю залежить від реалізації реформ, тому може бути і менше", - сказав голова ЄБРР Сума Чакрабарті.

За його словами, кредити та інвестиції банку можуть піти в сектори, що вимагають особливої уваги: енергетичний, банківський і судовий.

ЄБРР разом з іншими міжнародними фінансовими організаціями зустрінеться з представниками українського міністерства енергетики, щоб обговорити кредитування поставок газу.

"Дискусії наступного тижня матимуть вирішальне значення. Ми також повинні виробити пов'язані з цим реформи", - сказав Чакрабарті.

За його словами, якщо Україна виконає необхідні завдання, основна частина запланованого $1 мільярда піде в енергетичний сектор.

Нагадаємо, в грудні минулого року Україна і ЄБРР підписали угоду про модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на 150 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram