ГоловнаЕкономікаФінанси

В Україні 4 місяці поспіль фіксується приріст гривневих депозитів, - НБУ

Відтік валютних депозитів сповільнився менш ніж до 1%

 В Україні 4 місяці поспіль фіксується приріст гривневих депозитів, - НБУ
Фото: www.dyvys.in

Голова Національного банку Валерія Гонтарева зазначає, що в Україні четвертий місяць поспіль спостерігається приріст депозитарної бази в національній валюті.

Про це вона заявила на нараді з банкірами, передає офіційний сайт НБУ.

"Четвертий місяць поспіль ми фіксуємо приріст депозитарної бази в національній валюті. Гривневі вклади збільшуються, навіть з урахуванням "ефекту" від ситуації з виведенням неплатоспроможних банків з ринку. Їх обсяг у національній валюті з початку червня збільшився на 1.9%", - зазначила Гонтарева.

Відтік валютних депозитів у червні, за словами голови НБУ, сповільнився менш ніж до 1%, що свідчить про поступову стабілізацію ситуації на депозитному ринку.

"Щодо валютних депозитів майже пройдено точку стабілізації. За червень їх відтік був менший, ніж 1%. Це найкращий результат за останні місяці, тому ми очікуємо зростання вже через один-два місяці. Ми сподіваємося, що банки зможуть зміцнити свої депозитні портфелі до кінця цього року", - зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, Нацбанк з 4 червня вдвічі підвищив добовий ліміт на зняття грошей з депозитних рахунків - зі 150 тисяч до 300 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram