ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін і кредитори заявили про прогрес у переговорах

Наступного тижня переговори про реструктуризацію боргу можуть завершитися.

Мінфін і кредитори заявили про прогрес у переговорах

Україна і Спеціальний комітет кредиторів досягли прогресу під час прямих перемовин у Вашингтоні, сказано в спільному прес-релізі Міністерства фінансів України та Спеціального комітету кредиторів.

Зустріч відбулася 15 липня і стала можливою завдяки прогресу, досягнутому під час дискусій з технічних питань між сторонами протягом останніх двох тижнів, зокрема під час тристоронньої зустрічі 30 червня за участю МВФ і під час телефонної розмови між сторонами минулого тижня.

"Під час зустрічі у Вашингтоні досягнуто подальшого прогресу з низки суттєвих питань. За результатами зустрічі сторони домовилися зосередити свою увагу на усуненні розбіжностей між своїми позиціями. Додаткові зустрічі між двома сторонами заплановано на наступний тиждень з єдиною метою - фіналізувати умови боргової операції України якомога швидше", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Україна з березня веде переговори з приватними кредиторами України на чолі з Franklin Templeton про реструктуризацію єврооблігацій, випущених у минулі роки. У рамках боргового операції держава сподівається скоротити боргові виплати на 15,3 млрд доларів. У цю суму входить списання 40% суми основного боргу, відстрочка виплат і зниження купонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram