ГоловнаЕкономікаФінанси

Український Unicredit Bank виставлено на продаж

2008 року італійці заплатили за Укрсоцбанк €1,5 млрд.

Український Unicredit Bank виставлено на продаж

Банківська група UniCredit розраховує до кінця 2015 року продати свій український підрозділ - UniCredit Bank (юридичне ім'я - ПАТ "Укрсоцбанк").

Про це в четвер, 6 серпня, заявив Віллібальд Чернко, керівник Bank Austria, який об'єднує східноєвропейські активи групи. За словами банкіра, протягом тривалого часу фінансова установа проводить переговори з потенційним покупцем і плани продажу стають усе більш конкретними.

Продаж української "дочки" є не просто можливим - це має статися "найближчими місяцями", до кінця 2015 року, цитує слова Чернка австрійська газета Die Presse. Поки що даних про ціну немає, проте зрозуміло, що UniCredit не зможе повернути собі 1,5 мільярда євро, витрачені на придбання українського банку 2008 року, додає Die Presse.

Нагадаємо, Bank Austria повідомляв про свій намір продати український банк ще на початку 2014 року, проте довго не міг знайти покупця для свого активу. У першому півріччі 2015 року прибуток Bank Austria зменшився на 37% - у тому числі і через український банк, де довелося списати близько 202 мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram