ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна позичила в німців €200 млн

Кошти підуть на виплати вкладникам банків.

Україна позичила в німців €200 млн
Фото: dyvys.in

3 вересня міністр фінансів України Наталія Яресько і член управлінського комітету німецького державного банку KfW Роланд Зіллер підписали угоду про виділення Україні 200 млн євро кредиту.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Кредит гарантує уряд Німеччини. Кошти підуть на підтримку Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який відповідає за повернення громадянам депозитів зі збанкрутілих банків і виведення таких установ з ринку.

"Ця угода дасть можливість мільйонам простих громадян отримати свої депозити з проблемних банків у рамках гарантованої державою суми, а також сприятиме відновленню банківської системи нашої держави", - сказала під час підписання Яресько.

KfW надає кредит у тісній співпраці зі Світовим банком. Це означає, що одержання цих коштів стало можливим завдяки впровадженню Україною низки реформ у рамках "Другої програмної позики на політику розвитку фінансового сектору" Світового банку, зокрема завдяки ухваленню закону про Фонд гарантування вкладів.

Відсоткова кредитна ставка є нижчою за 2,6% річних. Кредит надають на 15 років. Перші 5 років - це пільговий період. Виплати здійснюють раз на півроку.

Нагадаємо, в серпні директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін попросив в уряду близько 20 млрд гривень на виплати вкладникам банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram