ГоловнаЕкономікаФінанси

Глава Сбербанку передбачив різкі стрибки курсу рубля у найближчі роки

Герман Греф не готовий давати прогнози, скільки коштуватиме долар у Росії

Глава Сбербанку передбачив різкі стрибки курсу рубля у найближчі роки
Фото: EPA/UPG

Глава Сбербанку Герман Греф вважає, що у найближчі роки російський рубль буде схильний до різких коливань. Про це пише РБК.

"Що стосується рубля, то він, так само як і вся макроекономічна ситуація, буде дуже волатильним усі наступні роки. Потрібно до цього готуватися. Якою буде динаміка рубля, я не беруся пророкувати, оскільки в нашій країні, на жаль, вона дуже залежить від динаміки цін на сировину", - сказав Греф на виступі у рамках Східного економічного форуму, що проводиться у Владивостоці.

Банкір додав, що у найближчому майбутньому ціни на нафту навряд чи повернуться до колишніх високих рівнів, однак і нового їхнього падіння він не очікує. "Я не песиміст - ціна $50-60 не дуже приємна для нас, але й не критична", - зазначив він.

У свою чергу заступник голови мінфіну Олексій Мойсеєв підкреслив, що "немає твердого розуміння, де буде рівноважна ціна на нафту найближчим часом". "Зараз дуже високий ступінь кореляції між динамікою курсу рубля і цінами на нафту. Для того, щоб щось усвідомлено прогнозувати, треба, щоб ситуація на ринку нафти стабілізувалася хоча б на кілька тижнів", - сказав заступник голови Мінфіну.

Наразі курс рубля до долара знаходиться на позначці 67 руб./дол. Нафта коштує близько 50 доларів за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram