ГоловнаЕкономікаФінанси

Прем'єр упевнений, що Рада схвалить план з реструктуризації держборгу

Яценюк назвав угоду з кредитором кращим, що могло бути.

Прем'єр упевнений, що Рада схвалить план з реструктуризації держборгу
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк впевнений, що Верховна Рада підтримає план з реструктуризації комерційного державного боргу, який було погоджено Мінфіном з комітетом кредиторів.

Про це він сказав на форумі YES, що проходить у Києві.

"Давайте почнемо з початку. У нас формально було п'ять партій, коли ми створили коаліцію, але вона базується на двох стовпах: це прем'єрська партія "Народний фронт" і більшою мірою, звичайно, партія Петра Порошенка - "Солідарність". Також у нас був ще один член коаліції, який вийшов з неї - Радикальна партія. Вона різко критикувала прем'єр-міністра і президента, але завжди підтримувала необхідні законопроекти. Потім ще є мої колишні політичні соратники - "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Вона в коаліції, але й одночасно в опозиції. П'ятий член коаліції - "Самопоміч", партія мера Львова", - розповів прем'єр присутнім.

Він підкреслив, що незважаючи на те, що до коаліції входили такі різні сили, їй завжди вдавалося приймати необхідні, нехай навіть найскладніші законопроекти. "За останні 18 місяців я особисто провів три законопроекти щодо введення жорсткої економії", - зазначив Яценюк.

Він висловив упевненість, що Рада підтримає необхідний для України законопроект і тепер.

"Ми проведемо реструктуризацію боргу через парламент. Це найкраще, що могло бути, і це необхідно українському народу, і я вважаю, що українські політики підтримають і реструктуризацію, і підвищення пенсій і зарплат", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, наприкінці серпня Мінфін оголосив про досягнення домовленостей з комітетом кредиторів, згідно з якою Україні пробачають близько 4 млрд доларів комерційного боргу, а решту - реструктуризовують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram