ГоловнаЕкономікаФінанси

"Лото-Забава" потрапила під санкції

З ринку лотерей виведуть двох із трьох гравців.

"Лото-Забава" потрапила під санкції

Українські санкції зачеплять двох із трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПАТ "Патріот".

Ці компанії включено до переліку юросіб, затверджений указом президента України Петра Порошенка про санкції в середу.

Акціонерне товариство "Патріот" було створене в 1997 році на базі радянського лотерейного оператора Добровільного товариства сприяння армії, авіації і флоту - ДТСААФ. Кінцевим власником компанії є російський мільярдер Олег Бойко. "Патріот" організовує моментальні лотереї "Козирна масть", "Чесна Гра", "Супер гол", "Ельдорадо" і так далі.

ТОВ "М.С.Л." була заснована на базі державної корпорації "Молодьспортлото" в 1998 році. Серед популярних лотерей оператора - "Лото-Забава", "Експрес-лото", "Спортпрогноз", "Мегалот". "М.С.Л." підконтрольна одному з найбагатших росіян - Михайлові Фрідману.

До цих компаній будуть застосовані п'ять видів санкцій: запобігання виведенню капіталів за межі України; блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; а також заборону здійснення Нацбанком України реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.

Торік колишній міністр фінансів Олександр Шлапак повідомляв, що ринок лотерей в Україні розподілено між трьома приватними операторами. Окрім "М.С.Л" і "Патріота", це ПП "Українська національна лотерея". Бенефіціар компанії - українець Сергій Піндич. Серед відомих лотерей УНЛ: "Супер Лото", "Кено", "Лото Трійка", "Фаворит Спорт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram