ГоловнаЕкономікаФінанси

Укргазбанк можуть приєднати до Ощадбанку або Укрексімбанку

Держава хоче позбутися чотирьох банків одразу.

Укргазбанк можуть приєднати до Ощадбанку або Укрексімбанку
Фото: znedv.ru

Міністерство фінансів не збирається залишати в державній власності Укргазбанк як окрему установу. Якщо його не вдасться приватизувати, на що розраховують в уряді, то приєднають до Ощадного чи Експортно-імпортного банку.

Про це розповів заступник міністра фінансів Артем Шевальов в інтерв'ю "Фінклубу".

"Однозначно його приватизують. Ми розраховуємо на його продаж стратегічному інвесторові протягом трьох-п'яти років. На найближчі п'ять-сім років ми вже не бачимо Укргазбанк серед наших активів. Якщо з якихось причин продаж не відбудеться, то, радше за все, ми будемо порушувати питання про його приєднання до одного з наявних держбанків", - сказав Шевальов.

Він також розповів, що ще один держбанк - Український банк реконструкції та розвитку - вже передали до Фонду держмайна, який продаватиме його. Земельний банк і Родовід Банк, швидше за все, згорнуть свою діяльність.

Нагадаємо, перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський раніше говорив, що Міністерство фінансів збирається продати частку в Укргазбанку іноземному інвестору. Передусім Україна розраховує на інтерес до нього з боку ЄБРР.

Держава викупила Укргазбанк, який раніше належав Василеві Горбалю, під час кризи 2008-2009 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram