ГоловнаЕкономікаФінанси

Яресько не змогла переконати російського міністра піти на реструктуризацію

Переговори пройшли в присутності міністра фінансів Німеччини.

Яресько не змогла переконати російського міністра піти на реструктуризацію

У п'ятницю міністр фінансів Наталя Яресько провела зустріч зі своїм російським колегою Антоном Силуановим в Перу. Переговори стосувалися реструктуризації російського кредиту на 3 млрд доларів.

У зустрічі взяв участь міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. "Під час зустрічі вона (Яресько, - ред.) розповіла про деталі угоди з реструктуризації боргу зі Спеціальним комітетом кредиторів України і закликала Росію взяти участь у цій угоді. Всі кредитори можуть взяти участь у процедурі обміну облігацій до 29 жовтня", - повідомляється на сайті українського Мінфіну.

Водночас міністр фінансів РФ Антон Силуанов повідомив, що сторони не домовилися про реструктуризацію боргу, але вирішили підтримувати діалог, передає ТАСС.

Переговори пройшли під час Щорічних зустрічей МВФ і Світового банку в Лімі (Перу).

Нагадаємо, Україна включила російський кредит у пакет комерційного боргу, який реструктуризується. Росія наполягає, що її кредит - некомерційний, тому не підлягає реструктуризації. Розсудити сторони повинен МВФ до кінця місяця.

17 грудня 2013 року в Москві Володимир Путін і Віктор Янукович домовилися про те, що Росія виділить Україні $15 млрд через викуп дворічних єврооблігацій. Через тиждень після цього Нацбанк отримав перший транш у розмірі $3 млрд. Другий транш на $2 млрд очікувався у другій декаді лютого, проте не був переказаний через зміну влади. Раніше Силуанов казав, що Росія буде домагатися виплати боргу України через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram