ГоловнаЕкономікаФінанси

G7 закликала Україну узгодити податкову реформу з вимогами МВФ

"Велика сімка" висловилася з приводу двох проектів реформи

G7 закликала Україну узгодити податкову реформу з вимогами МВФ
Фото: litsa.com.ua

Посли країни "Великої сімки" оприлюднили спільну заяву із закликом до України узгодити свою податкову реформу з вимогами, які ставить перед країною Міжнародний валютний фонд.

"Ми твердо віримо, що будь-які зміни у податковій системі України мають бути результатом чесної і відкритої дискусії між урядом, нардепами, а також українськими та іноземними компаніями, що працюють тут. Будь-які зміни повинні бути фіскально стійкими. Не менш важливо, щоб зміни були узгоджені з зобов'язаннями України перед МВФ. На нашу думку, будь-який проект закону у Верховній Раді має брати це до уваги", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті уряду Великобританії.

"Сімка" зазначає, що уряд України весь минулий рік наполегливо і конструктивно працював над тим, щоб відповідати вимогам МВФ. І G7 готова працювати з депутатами і Кабміном з тим, щоб програма МВФ тривала.

Нагадаємо, що Мінфін і депутати Верховної Ради запропонували свої версії податкової реформи. У Мінфіну - більш консервативний проект, який скорочує бюджет-2016 на суму близько 60 млрд гривень і який має підтримку Міжнародного валютного фонду. Депутати просувають більш радикальні зміни, які можуть коштувати до 145-200 млрд гривень за різними оцінками.

Докладніше про те, що пропонує кожен із проектів, читайте у статті "Хто заплатить за низькі податки?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram