ГоловнаЕкономікаФінанси

Реструктуризація боргу підійшла до фіналу, - Яресько

Таким чином Україна змогла заощадити $3 млрд уже тепер і перенести виплату ще за $8,5 млрд на період після 2018 року, зазначили в Мінфіні.

Реструктуризація боргу підійшла до фіналу, - Яресько
Фото: yes-ukraine.org

Уряд затвердив умови випуску нових облігацій, які будуть надані зовнішнім кредиторам.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько у Facebook.

"Ми досягли угоди з реструктуризації з нашими кредиторами і тим самим змогли заощадити для країни $3 млрд уже тепер і перенести виплату ще за $8,5 млрд на період після 2018 року. Ми також домовилися з кредиторами про випуск державних деривативів - інструментів, які дозволять кредиторам отримати вигоду від нинішньої угоди, якщо вона дасть грунт для потужного економічного зростання в Україні в наступні роки", - написала вона.

Глава Мінфіну також повідомила про дії уряду, які дозволять завершити реструктуризацію суверенного та гарантованого боргів.

"Сьогодні наш уряд зробив важливий фінальний крок для того, щоб завершити процес реструктуризації суверенного та гарантованого боргу. Сьогодні він затвердив умови випуску нових облігацій, які буде надано суверенним кредиторам замість старих наших боргів", - зазначила Яресько.

Нагадаємо, 22 вересня Кабінет Міністрів України оголосив про початок процесу реструктуризації державного боргу і призупинив виплати з його погашення та обслуговування. Процес реструктуризації планувалося завершити до 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram