ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія зробила нову пропозицію Україні щодо євробондів

Міністр фінансів РФ планує домовлятися з Яресько за допомогою МВФ

Росія зробила нову пропозицію Україні щодо євробондів
Антон Силуанов
Фото: ru.g20russia.ru

Росія зробила Україні нову пропозицію, яку вона хоче покласти в основу врегулювання боргу за єврооблігаціями 2013 року.

"РФ зробила пропозицію про порядок оплати Україною російського боргу в сумі $3 млрд, погашення якого має відбутися у грудні цього року. Ми з українськими партнерами не перемовлялися з цього приводу, оскільки від українських колег поки що не було якихось пропозицій, що відрізняються від врегулювання боргу перед комерційними кредиторами", - цитує Сілуанова "Интерфакс".

"Я думаю, що спочатку ми проведемо зустріч і переговори з МВФ, а також із нашими колегами ключовими, акціонерами МВФ. Водночас готові вести переговори з українською стороною", - сказав Сілуанов.

Суть російської пропозиції Сілуанов не повідомив. Раніше президент Росії Володимир Путін говорив, що МВФ мусить дати Україні $3 млрд на виплату боргу перед Росією.

Нагадаємо, Росія у грудні 2013 році придбала євробонди України на $3 млрд, випущені в рамках підтримки режиму Віктора Януковича. Погашення паперів має відбутися в грудні 2015 року. Україна запропонувала Росії реструктуризувати борг разом із комерційними кредиторами, але РФ вважає борг суверенним і від реструктуризації відмовилася.

Варто зазначити, що, незважаючи на неузгодженість навколо цих облігацій, рейтингове агентство Standard&Poor's ухвалило рішення підвищити рейтинг України з дефолтного рівня SD до B-. При цьому щодо цього випуску окремо встановлено рейтинг на рівні D - дефолт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram