ГоловнаЕкономікаФінанси

Яресько заявила про необхідність повністю переглянути податкову систему України

Міністр закликала до змін, а не "латання дірок".

Яресько заявила про необхідність повністю переглянути податкову систему України
Фото: Макс Требухов

Необхідно повністю переглянути податкову систему України, вважає очільник Міністерства фінансів України Наталія Яресько.

"Необхідно повністю переглянути податкову систему України, а не просто "залатати дірки". Громадяни та підприємці повинні мати впевненість у ній", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, раніше Яресько заявила, що Україні час припинити вигадувати якусь "свою" податкову реформу і почати робити те, що пропонує Міжнародний валютний фонд.

Національна рада реформ при Президентові ще навесні 2015 року створила цільову групу "Податкова реформа" на чолі з Яресько. Передбачалося, що реформа буде проголосована на початку осені, що дозволить запустити її з початку 2016 року і побудувати на ній новий бюджет.

Однак підготувати єдиний узгоджений документ не вдалося. У результаті на Нацраді реформ при Президентові на початку вересня було представлено декілька варіантів концепції та прийнято рішення створити робочу групу з доопрацювання концепції податкової реформи. Ця група мала розробити єдину концепцію податкової реформи до кінця вересня. Інформації про роботу такої групи немає.

За даними ЗМІ, уряд наполягає на прийнятті за основу менш радикальної концепції Мінфіну і одночасно веде складні переговори з МВФ, який побоюється розбалансування бюджету внаслідок нововведень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram