ГоловнаЕкономікаФінанси

Угорські акціонери купують банк в Україні

Фінанс Банк зібрався збільшити активи на порядок.

Угорські акціонери купують банк в Україні
Фото: inukr.net

Угорські компанії Brown & Deer і Eco Food, які володіли по 9,5% акцій Фінанс Банку (колишній ТММ-банк), доводять свою частку до 50%, повідомили напередодні на прес-конференції представники акціонерів банку Арпад Цапович, Золтан Сокалл та Ігор Кушнарьов.

Як повідомляє "Фінклуб", компанії готові інвестувати в банк 20 млн євро. "Банк збільшить активи більш ніж у 10 разів і збільшить мережу до 180 точок продажів. Ми будемо орієнтуватися на роздріб, малий і середній бізнес. Наступного року ви побачите побудову інноваційного бізнесу. Через три роки це буде міцний сервісний банк, орієнтований на клієнта", - розповів голова правління Фінанс Банку Артур Муравицький.

Фінанс Банк стане другим "угорським" банком в Україні. Також на ринку працює OTP Bank. "З'явилися перші ознаки стабілізації в економіці, тому до вас заходять інвестори. Те, що звідси не пішов OTP Bank і розвивається Фінанс Банк, говорить про те, що ми довіряємо Україні", - заявив присутній на прес-конференції посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Фінанс Банк на 1 жовтня 2015 року обіймав 111-те місце за розміром активів (219,21 млн грн) серед 123 банків, що діяли в Україні.

Нагадаємо, що в рамках зачистки банківської системи України з 92 малих банків може залишитися тільки половина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram