ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄБРР купує 30% акцій Райффайзен Банку Аваль

Частка Raiffeisen Bank International скорочується до 67%.

ЄБРР купує 30% акцій Райффайзен Банку Аваль
Фото: retro-shlager.ru

Європейський банк реконструкції та розвитку в середу підписав угоду про купівлю 30% акцій ПАТ "Райффайзен Банк Аваль".

Як повідомляє "ФинКлуб", ЄБРР і Raiffeisen Bank International збільшать капітал Райффайзен Банку Аваль на 3,15 млрд грн (122 млн євро), в рамках якого ЄБРР увійде в акціонерний капітал. Питання про збільшення капіталу винесуть на затвердження на загальних зборах акціонерів Райффайзен Банку Аваль 3 грудня.

Частка RBI у ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" знизиться з 96,2% до приблизно 67%. Точні цифри будуть залежати від того, яку участь у збільшенні капіталу візьмуть міноритарні акціонери, яких зараз налічують близько 109 тис.

"Цією інвестицією ЄБРР зміцнює капітал Райффайзен Банку Аваль, тим самим роблячи свій внесок у вкрай необхідну рекапіталізацію банківського сектору України", - заявив керуючий директор ЄБРР в секторі фінансових установ Нік Тессіман.

Нагадаємо, що Райффайзен Банк Аваль входить до числа найбільших банків України, його активи наближаються до 53 млрд гривень. Зараз 96,45% акцій Райффайзен Банку Аваль належить австрійському Raiffeisen Bank International AG.

ЄБРР також збирається збільшити частку в УкрСиббанку до 40%, де він уже є акціонером, у рамках збільшення статутного фонду банку на 4,465 млрд гривень, до 6,239 млрд. Зараз 84,99% ПАТ "УкрСиббанк" володіє французький BNP Paribas, а 15% - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Також ЄБРР має пакет у розмірі 15% у Мегабанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram