ГоловнаЕкономікаФінанси

Парламент визначився з кандидатами в Раду НБУ

Віра Ричаківська й Олена Щербакова знову будуть пов'язані з Нацбанком.

Парламент визначився з кандидатами в Раду НБУ
Фото: EPA/UPG

Фінансовий комітет Верховної Ради визначив чотирьох осіб, які повинні зайняти місця в Раді Національного банку за парламентською квотою.

Ними стали Віра Ричаківська, Тимофій Милованов, Олена Щербакова і Станіслав Аржевітін. Для затвердження цих кандидатур необхідні 226 голосів.

Віра Ричаківська (запропонована Радикальною партією) працювала в Національному банку більш ніж 20 років і пішла з нього на пенсію восени минулого року, щоб не потрапити під люстрацію. Ричаківська працювала над питаннями фінансової звітності, грошового обігу, автоматизації банківських процесів і платіжних систем.

Олена Щербакова (Народний фронт) також працювала в НБУ близько 20 років, очолювала там генеральний департамент грошово-кредитної політики і звільнилася в грудні 2014 року.

Станіслав Аржевітін (Блок Петра Порошенка) є головою ради Асоціації українських банків і колишнім народним депутатом. Більш ніж десять років очолював банк "Ажіо" (нинішня назва - Фідобанк).

Тимофій Милованов (Самопоміч) - член редакційної ради сайту VoxUkraine, професор економіки Піттсбурзького університету. Спеціалізувався на мікроекономіці і теорії ігор.

Рада Нацбанку повинна складатися з 9 осіб: по чотири від парламенту і Президента, а також голова НБУ. Поки що нових членів Ради не призначили ні парламент, ні Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram