ГоловнаЕкономікаФінанси

UniCredit сподівається продати Укрсоцбанк російській Альфа-груп на початку року

Російський бізнес може отримати контроль над одним із найбільших банків країни

UniCredit сподівається продати Укрсоцбанк російській Альфа-груп на початку року

Італійський банк UniCredit сподівається завершити продаж свого українського підрозділу - Укрсоцбанку - на початку 2016 року. Про це повідомив глава банку Федеріко Гіццоні, пише Reuters.

"Я підтверджую, що ми ведемо ексклюзивні переговори з [російською] Альфа-груп... Ми сподіваємося завершити угоду до початку наступного року", - сказав він.

Водночас Гіццоні заявив, що якщо умови для угоди будуть несприятливими, UniCredit може самостійно підвищити капітал Укрсоцбанку. "Нещодавно, у червні, ми збільшили капітал нашого українського банку на $250 млн. Якщо умови його продажу будуть несприятливими, ми подумаємо про збільшення капіталу у 2016 році на суму, яку наразі ще не визначили, але яка буде значно меншою, ніж минулого року", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Альфа-банк і Укрсоцбанк оголосили про злиття. При цьому стверджувалося, що UniCredit стане акціонером банківського холдингу ABH Holdings SA в Люксембурзі, і внесе до цього холдингу свій актив - Укрсоцбанк (працює під брендом UniCredit Bank). Тому, можливо, це буде не пряме придбання Укрсоцбанку Альфа-банком.

Альфа-груп - одна з найбільших фінансово-промислових груп Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram