ГоловнаЕкономікаФінанси

S&P підтвердив платоспроможність України

В України напередодні дати погашення боргу перед Росією залишився рейтинг В.

S&P підтвердив платоспроможність України
Фото: oshedgefund.com

Рейтингове агентство Standard&Poor's у п'ятницю підтвердило суверенні рейтинги України на рівні "В-/В".

Прогноз рейтингів - "стабільний".

Також підтверджено рейтинг України за національною шкалою "uaBBB-".

За класифікацією S&P, рейтинг B означає, що емітент облігацій платоспроможний, але несприятливі економічні умови, найімовірніше, негативно вплинуть на його можливості та готовність проводити виплати за боргами.

S&P відзначає прогрес України у процесі реструктуризації заборгованості та здійснення найважливіших реформ, але враховує в рейтингах поставлені перед країною економічні та політичні труднощі.

Як і в жовтні, аналітики S&P прогнозують різке скорочення реального ВВП України в 2015 році, водночас у 2016 році вони очікують зростання економіки на 2%.

Нагадаємо, в жовтні на тлі домовленості про реструктуризацію частини зовнішнього боргу України Standard&Poor's підвищило суверенні рейтинги України відразу на чотири щаблі. До цього в України був рейтинг SD (емітент відмовився від виплат за деякими зобов'язаннями".

Варто відзначити, що Україна відмовляється виплачувати Росії борг у розмірі 3 млрд доларів. Термін погашення цих облігацій - 20 грудня. Однак дефолт за цими паперами не вплине на співпрацю України з міжнародними фінансовими організаціями, у тому числі з МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram